donderdag 13 september 2018

Hema Design Daten Een Briljant Idee Rondom Minimalisme


Mirjam De Bruijn bedacht een idee waarvan je echt denkt. Wauw, wat slim ! Bezoek haar site hier mirjamdebruijn.com om haar ontwerp te bekijken. Maar lees eerst verder.

Wat is Hema Design Daten?
Lees het hier. Het is een soort wedstrijd. De Hema nodigt designstudenten uit om ideeen in te sturen rondom duurzaamheid die het leven leuker en makkelijker maken en ook echt van nut zijn. Want gek genoeg is nog steeds niet alles bedacht. Er zijn nog 1000den ideeen die mensen hebben en nog in een brein zullen ontstaan.

Wie is Mirjam De Bruin
Een van de winnaars van Hema Design Daten en dat heeft 10.000 euro opgeleverd om haar idee ten uitvoer te brengen. Drie maanden lang zal haar concept vorm gegeven worden.
Hopelijk komt het dan ook in de HEMA te liggen.

Wat is haar idee?
In bijvoorbeeld shampoo, afwasmiddel en reinigingsmiddel zit 80 % water. Wat als je dat water weglaat? Dan heb je een kleiner product (20%) wat makkelijker te vervoeren is voor reizigers, mensen die boodschappen doen en leveranciers. 
Die 20 % werkzame stoffen, daar kun je een capsule van maken en de klant thuis water laten toevoegen.
Het vermindert ook plastic afval want als je allesreinigerkorrels maakt dan hoeft dat niet in een fles, maar kun je dat meteen in een emmer strooien en zelf water toevoegen, zoals ze ook in haar demofilmpje laat zien.
Dit is eigenlijk wat we al doen met bijvoorbeeld vaatwastabletten, laundry pods, shampoobars en lichaamszeep.

Haar verpakkingen zijn hervulbare plastic flessen of doosjes.

Waarom is het zo goed?
Omdat het duurzaam is, handig, minimalistisch en praktisch en superlogisch. Dit is de toekomst !
En voor minimalistische klanten die weinig ruimte hebben of niet veel ruimte willen kwijt zijn aan producten met water erin, is het een uitkomst.

Er bestaat trouwens ook tandpasta en mondspoeling in pilvorm, bijvoorbeeld te koop bij Lush dus men is volop hier mee bezig !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten