dinsdag 2 oktober 2018

Bruiloft regelen 10 dingen die me bezighouden

In december heb ik een bruiloft en eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik me er deels op verheug en deels ook niet. Nee, niet ik ga trouwen, maar een goede vriendin en ik help haar waar ik kan. Het is wel veel meer werk dan ik, de ceremoniemeester, dacht. Ik google me suf voor allerlei tips. De bruiloft is in een gehuurde zaal. Thuis was goedkoper geweest, maar er komen meer dan 100 gasten dus dat gaat niet.

10 Dingen die me bezighouden


  1. We dragen allemaal dezelfde jurken en dat is erg leuk om te zien. Dus de bruidsmeisjes dragen hetzelfde, maar ook de bruidsjongens hebben een dresscode. Qua schoenen doen we dezelfde kleur en ook qua panty. Online heb ik al veel voorbeelden gezien en het oogt prachtig.
  2. Ik wilde een bolero dragen bij de bruidsmeisjesjurken, maar ik heb online gezien dat een sjaal ook erg romantisch staat. Er zijn zelfs bruidssjaals en -stola's. Wist ik niet eens.Edit: ik denk dat het toch gewoon een blauwe blazer wordt die ik al heb. Dan hoef ik geen aanspraak te maken op mijn huishoudpotje. Die toch al niet zo groot is.
  3. Waar laat je enveloppen die je van mensen krijgt? Oh... er bestaan enveloppendozen. Okay, interessant. Oh op sommige sites kun je zien hoe je deze zelf kunt maken. Zo zit ik dus constant op vanalles te googlen. Een mooie doos heb ik niet kunnen vinden in het winkelcentrum dus ik denk dat ik deze inderdaad maar zelf maak van een oude nette schoenendoos. Glimmend papiertje erom heen en klaar is kees.
  4. Een speech heb ik zo uit me mouw geschud. Dit is dan ook het enige wat al klaar is. Het is 1 a-4 tje want mensen zijn tegenwoordig snel afgeleid. 
  5. Ik moet nog een fotopresentatie maken, deze maak ik in openoffice impress. Het verzamelen van foto's is nogal een klusje want ik moet ze van meerdere mensen krijgen. Het gaat om foto's van het aanstaande bruidspaar. 
  6. De muziek die ze willen horen moet ik op een stick zetten. Even kijken hoe ik dat dan weer moet doen.
  7. De catering en de taarten hoef ik gelukkig niet zelf te regelen dat doet de bruid. Zij wil taarten zonder glazuur. Ze is niet zo'n zoetekauw. 
  8. Praten door een microfoon, oh wat eng. Gelukkig doen we het ceremoniemeesterschap met zijn tweetjes. Kan zijn dat ik het op de dag zelf niet eng vind, kan zijn van wel. Wat dat aangaat kan ik niet op mezelf aan.
  9. Gastenboeken zien er best saai uit, behalve die online, maar die zijn dan weer wat duurder. Wij gaan alle gasten kaartjes geven om in te vullen en doen die dan in een mooie doos. Leuk voor in het album later.
  10. De uitnodigingskaarten hebben we online geregeld. De site heb ik van een site die gespecialiseerd is in bruilofttips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten