zondag 7 oktober 2018

Geld Verdienen met een Beautyblog starten deel 1 van 5


Geld Verdienen met een beautyblog starten deel 1 van 5


Velen willen geld verdienen vanuit huis. Heb ik zelf een beautyblog? Nee. Wil ik ooit een beautyblog beginnen? Nope. Waarom dit artikel? De beautyblogwereld intrigeerde me enorm. Ik was een ware beautyblog addict en heb veel van ze opgestoken. beautywise. Daarnaast ben ik schrijflustig en bewonder ik het succes van de topbeautyblogs. Ik heb wel iets leuks toe te voegen, hoop ik, aan de info that's already out there.

De topblogsters zijn self-made businesswoman (in een enkele geval businessmen zoals Gigi Gorgeous) met een prachtige ft/pt thuiswerkbaan. Hoe fantastisch is dat, als je zoiets helemaal zelf voor elkaar bokst. Het is een baan met veel verplichtingen (zoals iedere job die heeft), maar ook veel vrijheden.

Als je topblogs met elkaar vergelijkt kun je een aantal analyses maken en conclusies trekken waar weer tips uit voortkomen die handig zijn als je zelf een beautyblog wilt. Topblogs die ik frequent bezocht waren: Misslipgloss, Beautygloss (zij is gestopt met bloggen), Beautylab en Veracamilla, maar ik gluurde ook wel op andere als ik een boeiend artikel of aantrekkelijke visual spotte via Bloglovin.com.

Nitwit

Dagelijks las ik ze met veel plezier. Ik was een enorme nitwit op het gebied van maquillage. Alhoewel ik er soms te veel tijd op doorbracht verrijkten ze mijn leven. Ik heb meer lol gekregen in het dragen van bijvoorbeeld nagellak en lipgloss. Lekker tutten met make-up... het is heerlijk. Het geeft je een zelfverzekerder gevoel en de transformatie met full face make-up is flabbergasting. 

Boeken schrijven vergt dezelfde toewijding als het onderhouden van een blog. Aspecten die overeenkomen zijn:


  • de creativiteit
  • het netwerken
  • het promotiewerk en marketen van de content
  • het schrijfwerk
  • je moet de boer op om jezelf te profileren, wil je heel succesvol zijn
  • de interactie met lezers
  • het opbrengen van enorm veel discipline
  • de vrijheden en verplichtingen
  • de tijd die het vergt
  • het je eigen moeten maken van verschillende skills.

Topbeautyblogster zijn en blijven is topsport

Een blogger is een manager. Wat er gemanaged moet worden is tijd, flow, geld, taken, informatie, contacten (persbureaus), bestanden, emails, sites, wachtwoorden, tools, jezelf, marketingactiviteiten enzovoort.


Het verbaast me dat de topbeautybloggers nog geen eigen item op tv (zoals Beauty Vlogger Bootcamp, alhoewel ik niet weet of dat gebroadcast werd op tv of alleen online, anyway je snapt wat ik bedoel...) hebben of een eigen boek hebben uitgebracht. Oh wacht Beautygloss heeft boek uitgebracht en een planner.  Een eigen YouTube kanaal is al een manier van broadcasten en een blog is een ongoing book of eigenlijk meer een eigen magazine.


10 tips
1 Kies een goede naam en houd vol. Start met bloggen en blijf bloggen. Keep going at it. Al kost het je jaren en is er veel concurrentie. Zo bouw je content op die Google zal oppikken en mensen die zoeken op bepaalde zoekwoorden naar jouw blog zullen gidsen. Vette kans dat enkele bezoekers vaste stamgasten worden. Je kan een blog alleen opstarten of met een ander. Er is wel een kans dat jij of de ander het niet meer leuk vindt op den duur en iemand er alleen mee verder moet. Dat hoeft echter geen ramp te zijn.

2 Zorg dat er iedere dag minstens 2 nieuwe artikelen online komen op een vast tijdstip (alhoewel sommigen er maar 1 doen omdat het anders te veel werk wordt). Dan weten je bezoekers waar ze op kunnen rekenen. Bezoekers moeten een beetje weten wat er wanneer online komt; een filmpje? Een reviewartikel? Een nagelswatch? Een ooglook of stashfilmpje? Een outfitlook? Een how-to? Een recept? Een make-up tutorial? Een spiritueel/uplifting artikel? Een filmreview, boekenreview, verslag van een event of een persreis? Het is fijn als daar een beetje structuur in zit. Bezoekers kunnen nogal klagen, dat je bijvoorbeeld te veel ooglooks doet of te veel haarlooks of te veel dezelfde saaie ooglooks.

3 Reageer op comments en doe dat op diplomatieke en sympathieke wijze. Reageer op complimenten maar ook op kritiek (focus nooit op de haters, block ze na een paar waarschuwingen en/of negeer ze en laat de rest ze corrigeren). Stel je blog is heel succesvol dan kun je natuurlijk niet op alle 301 comments reageren. Dat begrijpen bezoekers, maar niet allemaal.

4 Bekijk de top 10 populairste beautyblogs in NL, waarom zijn ze zo populair? Enkele beautybloggers geven tips om zelf een succesvol beautyblog te starten. Pay close attention. Hebben ze bijvoorbeeld steevast hun website-url onder hun filmpjes op YouTube staan? Dan kun jij denken: hee dat is inderdaad handig om te doen. Laat je inspireren. Maak desnoods een checklist. Wie noteert, blijft georganiseerd.

5 Vind je eigen stijl en toon. Zorg ook voor humor. Op een beautyblog kom je niet alleen voor de info maar ook voor de ontspanning. Maak het informatief, inspiring en uplifting, maar ook gezellig.




6 Maak foto's en filmpjes (deze plaats je natuurlijk op YouTube). Maak eens een filmpje met andere bloggers of andere mensen. Zorg voor goede apparatuur (film/fotocamera), belichting en een goede achtergrond. Weet om te gaan met editingsoftware en vids en pics mooi te bewerken. School jezelf daar tezijnertijd in. Daar leer je van en het is goed voor je ontwikkeling. Je wordt zo ook meer allround want veel kun je dan op een gegeven moment zelf doen. Let op: als je vids maakt wil iedereen weten waar je jurkje van is, welke nagellak je op hebt of waar je je stashkast vandaan hebt dus anticipeer daarop door zo veel mogelijk info te geven. Bloopers zijn leuk. Humor doet het ook altijd goed.

7 Denk ook aan de grafische vormgeving, een blog moet er goed verzorgd uitzien. Ontbeer je grafisch talent, dan kun je het laten doen. Dat is met alles zo, wat je niet kan moet je uitbesteden.

8 Hoe succesvoller je bent (lees: hoe meer bezoekers op je blog) hoe meer er mogelijk is (een eigen webshop bijvoorbeeld als dat je ambitie is). Houd dan ook goed je statistieken bij zodat je die kunt doorgeven aan PR-bureaus (voor advertorials etc) en bedrijven die je willen uitnodigen voor een event, productlanceringen, reclamefilmpjes, persreisjes, producten willen sturen om te reviewen of een andere professionele samenwerking met je aan willen gaan (columns schrijven voor tijdschriften, webshop starten, visagie-opdrachten etc).

9 Hoe meer bezoekers, hoe meer je opvalt en hoe meer kans dat de media je spontaan opmerkt. En dat is leuk want dat is free publicity en kan weer meer bezoekers genereren. Meld je trouwens ook aan bij bloglovin, Facebook, Twitter etc.

10 Heb je een huisdier? Dieren scoren! Van schattige hamsters tot poezen tot leuke rashondjes.

1 opmerking:

  1. I would like to know more about these suggestive points. Give me little more brief and I think they can help me. Here the mentioned points are very useful and I am definitely going to adopt in my life.cursus fotografie rotterdam

    BeantwoordenVerwijderen